söndag 12 juni 2011

Dramatikern

Det har varit en dramatisk tid för Knut-Åke och oss de senaste veckorna. Två mycket akuta besök på sjukhuset varav det senaste resulterade i två dagars sjukhusvistelse, är summan av dramatiken. Det första besöket på akuten kom när Knut-Åke ätit ägg och svullnade upp som en röd boll med horn. Några timmar, kräkningar, medicineringar senare så kunde vi dock åka hem med en lugn avsvälld bebis. Detta var andra allergireaktionen som Knut-Åke fått. Den första gången var det mjölk och den gången var svullnaden mer hanterbar och inte lika dramatisk.

Så i fredags var det dags för nästa akuta besök. Knutan hade varit lite stånkig i andningen under dagen. Han hade varit med på avslutningen och vistats ute i den 29 gradiga värmen så vi trodde att han bara var lite tagen av värmen. fram emot eftermiddagen försämrades han dock rejält och vi fick åka in. Läkaren trodde att han dragit på sig en lunginflammation och han fick röntgas. Två inhaleringar adrenalin och betapren intravenöst krävdes dock för att få kontroll på andningen. Eftersom han fortfarande hade svårt att syresätta så blev vi kvar med syrgasgrimma och inhalationer var tredje timme. Någon lunginflammation var det dock inte utan bara en kraftig astmareaktion, eller kanske inte så bara förresten. Det kändes dock rätt okej att vara inlagd på Barn 2. Personalen var otroligt trevlig och det kändes tryggt att Knut-Åke fick ständig vård, trots detta går det inte att beskriva lättnaden när vi blev utskrivna idag på eftermiddagen!!!

Om till denna sjukhusvistelse lägger en intensiv arbetsvecka inför fredagens avslutning så kan man lugnt säga att jag är så slut en människa kan bli...

Trots oron på sjukhuset så hann jag faktisk virka en el del. Jag blev klar med bakstycket till en jättefin body till Knut-Åke. Jag ska ta en bild när den är klar och lägga in:)

 Snart är det sommarlov! Bara en liten efterarbetsvecka kvar, som jag hoppas blir så utan dramatik att den blir rent tråkig;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar